maandag 1 september 2014

Spannend

is het om eens wat heel anders te doen. Ik heb een aantal jaren geleden deze lap stof gekocht bij de Max in Dokkum. Ik wilde namelijk heel graag ooit eens een one block wonder wilde gaan maken. 


Niet wetende of ik dit echt leuk zou vinden besloot ik een stof te kopen voor een redelijke prijs. Tenslotte heb je 6x het patroon op je stof nodig, omdat je 6 identieke delen op elkaar legt en daar driehoeken uitsnijdt.


Hier liggen de 6 identieke delen klaar om precies op elkaar gelegd te gaan worden. Ik kan je zeggen dat dat goed gelukt is. Wel eng hoor, 6 lagen op elkaar die je in 1x gaat snijden. Je moet wat durven om wat nieuws te ontdekken en te maken. Met een nieuw mes in mijn rolmes ging het als een zonnetje.
Na het snijden heb ik eerst alle driehoekjes afgetekend. Wat een giga-klus, maar nu kan ik ook achter elkaar door met het in elkaar zetten. Ik kan je zeggen dat dat toch wel erg fijn is.


Dit zijn mijn eerste blokken. Het is geweldig om te zien hoe verrassend de uitkomst is van de blokken uit bovenstaande stof. Het is erg verslavend om te doen. Steeds weer een nieuw blok dat iedere keer weer anders is. Op dit moment loop ik hard te denken om er ook cubes in in te passen. Ik heb al bijpassende stof gekocht. Dit wordt vast nog vervolgd.

Een fijne dag, en ik hoop tot gauw.
Groetjes Jacqueline


3 opmerkingen:

 1. Jacq ik vond het patroon destijds een beetje "fruitig". Geen idee waarom en met deze techniek...ohhhhhh! Hoe krijg je het voor elkaar!
  Liefs,
  Stella
  XX

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super, wat geeft deze stof een leuk effect met deze techniek, je herkent het patroon helemaal niet meer terug. Ga lekker door met dit prachtige One Block Wonder!

  BeantwoordenVerwijderen