maandag 31 december 2012

Nieuw project

Nog net in het oude jaar kreeg ik mijn zelf gekozen verjaardags cadeau over de post binnen. Ik had namelijk toen ik 50 werd geld gekregen. En wilde dat dit keer in aan mooie quilt besteden. Niet echt verrassend natuurlijk, maar toch... Ik wilde geen fat quarters kopen, maar iets bijzonders. Zodat er een mooie tastbare herinnering zou komen voor mijn 50e verjaardag.
Vlak na mijn verjaardag liep ik aan tegen een geweldig mooie quilt waar ik op slag verliefd op werd. En ik besloot om deze in zijn geheel aan te schaffen. Zo gezegd, zo gedaan. Het patroon en alle stoffen werden besteld. En na een week of vier werd het dan bezorgd vorige week. Ik kon er eerst alleen maar naar kijken en genieten van alle mooie lapjes die ik mag gaan verwerken.

Het gaat om de Civil War Melodies.
Dit is waar ik naar toe wil.

Dit is waar ik begon.
Dit is het 1e blok dat ik ga maken.
In het totaal zitten er 9 van deze blokken in de quilt.

In de toekomst zal ik proberen om regelmatig een up-date te geven van dit project.

Ik wens jullie allemaal een heel fijne en gezellige jaarwisseling,
en een heel goed 2013!!!

Tot gauw,
Jacqueline

dinsdag 25 december 2012

Kerst 2012

En dan is het alweer kerst 2012. 
Mijn DH is gek op kerst. Het is echt ongelooflijk, hij zou zo een mini kerstmarkt kunnen beginnen. Want...alles is leuk, en afwisselen is ook leuk, vind mijn DH. Ik heb dit toch maar een halt toegeroepen en ik hoop dat hij komend jaar eens gaat bekijken wat er nog weg mag en wat er echt moet blijven. Uiteindelijk zal dat ruimte op zolder opleveren, hoop ik. Ik ben benieuwd of dat gaat lukken.
  Gelukkig liep ik tegen een leuk kerst panel aan en heb ervoor gezorgd dat deze nu in de kamer hangt. Dit tot groot plezier van DH. Tenslotte kun je dit nu wel hebben hangen, maar is de tijd ieder jaar toch ook beperkt dat je ervan geniet.

Bovenaan staat "12 days of Christmas"
en daar onder "My true love gave to me"

Jaren geleden ben ik ooit eens begonnen aan een patchwork voor de kerst. Ik was toen net begonnen en had het sterblok opgedeeld in 16 stukjes voor paper-piecing. Ik was toen nog niet erg bekend met hoe of wat je verder kon patchen. Ik had 2 blokken in elkaar en er lagen er nog 2 in 16 blokjes te wachten om tot een geheel te worden gemaakt. Dat heb ik van de week dan eindelijk gedaan en ik hield nog 4 stukjes over voor een klein sterretje. Ik heb alle stof die ik er voor had liggen tot het laatste stukje opgebruikt. En uiteindelijk was dit het resultaat.

De foto is niet heel geweldig, maar het geeft toch een indruk van het resultaat.

Ik wens iedereen een hele fijne feestdagen.

Jacqueline

zondag 23 december 2012

December 2013

Serious Request heeft dit jaar een thema wat wel heel erg aansluit bij mijn werk.
"Let's hear it for the babies".
Ik werk namelijk bij de GGD en houd mij daar bezig met de zwangerschapscursussen en informatiebijeenkomsten over de bevalling en borstvoeding. Mijn aandeel hierin is administratief, vragen beantwoorden, plannen en groepen indelen. Erg leuk om te doen. Mijn collega en ik vonden dat wij hier ook een bijdrage aan moesten leveren. Zodoende hebben wij deel genomen aan een benefiet georganiseerd door "de Kraamvogel" in "de Holle Bolle Boom" in Tuitjenhorn. Daar was op 16 december een kinderspeeldag. Een deel van de omzet van die dag ging naar het goede doel. Wij als GGD wilde graag aan deze dag meewerken. En ik was de poppendokter. Helaas, misschien ook wel gelukkig, heb ik het niet zo druk gehad, maar het was geweldig om voor dit doel aanwezig te zijn bij deze benefiet.

Hier het bedje waarin de zieke pop of beer kon bijkomen van het gebeurde.
Er was maar een enkele ziek konijn en pop, en gelukkig knapte ze gauw op.

Hier de cheque met de totale opbrengst van deze ochtend.
Het was geweldig om hier mijn steentje aan bij te dragen.

Bedankt voor het langs komen en tot de vogende keer,
Jacqueline

dinsdag 4 december 2012

Sterrenruil

Met mijn quilt club hebben we een sterren ruil gedaan. De opdracht was in warm rood en groen een sterblok te maken van 25 centimeter in het vierkant. Het aantal deelnemers dat mee deed was bepalend voor het aantal blokken dat je ging maken. Uiteindelijk waren we met 5 deelnemers. Mijn 5 blokken heb ik op de machine gemaakt. Half november moest het klaar zijn en werden alle blokken bij haar verzameld om vervolgens weer verdeeld te worden. Toen ik de 5 sterren had kon het grote nadenken beginnen wat er van te maken. Zij had er inmiddels een mooie tafelloper van gemaakt. Dat leek mij ook wel wat, maar dat werd erg groot voor op mijn tafel. Dus moest ik verder denken over wat ik dan wel wilde gaan doen. Uiteindelijk heb ik er een vierkante quilt van gemaakt en de sterren op hun punt gezet. De top is klaar en ik hoop deze dit jaar nog te quilten, maar dan wel op de machine. Nu eerst maar eens op zoek naar een mooie achterkant voor deze quilt.
 
Uiteindelijk heb ik dit er van gemaakt
 
 
Bedankt dat je langs kwam op mijn blog.
Jacqueline
 
 

zondag 2 december 2012

Machine quilten

Een paar maanden geleden heb ik met mijn zus van naaimachine geruild. Zodoende kreeg ik een machine onder handbereik waarmee je onwijs veel kan, want deze is ook gemaakt voor quilten.
Afgelopen week had ik vakantie en daarvan heb ik een dag besteed aan machinaal quilten op een kerstpanel. Zo kon ik mooi wat meer thuis raken op deze machine en het was erg leuk om te doen. Gisteravond gingik met DH bij een zus van mij een bakkie doen. Thuis werd namelijk door onze jongste zoon met vrienden Sinterklaas gevierd met surprises en gedichten. Ik besloot in plaats van een bloemetje het kerst quiltje mee te nemen voor mijn zus. Dat was een schat in de roos.
 
Hieronder dan het resultaat.
 
 
Eerst maar even de achterkant, want daar kan je goed op zien wat ik zoal heb gedaan.

 
En dan nu de voorkant.

 
Fijne dag nog allemaal,
Jacqueline