maandag 9 januari 2012

Huisjes en folklore

Allereerst voor iedereen die dit leest nog de beste wensen voor 2012. Dat het maar een heel mooi en gezond jaar mag worden.

First I want to wish you all a very goog, beautyfull en healthy 2012.

Momenteel ben ik met 2 projecten bezig waar ik erg veel plezier aan beleef. De eerste is natuurlijk huisjes bouwen. Zoals heel veel quiltsters over de hele wereld. ook ik ben begonnen, ik weet alleen niet zeker of het gaat lukken om iedere dag een huisjes te bouwen.

I´m busy with 2 projects on this moment, all are very lovely to make. The first is building houses, like many quiltsters al over the world. I also started with building houses, but I am not shore if I can build every day a house.

Hier dan mijn eerste huisjes, ik denk dat het de bebouwing van een klein steegje is.

Here are my first houses. I think it´s the development of a small alley

Naast het bouwen van huisjes ben ik ook bezig met een borduurwerk.
Het heet "vernaaide linten van Marken".
Het schijnt dat ze op het eiland Marken vroeger mutsen maakten en hiervoor de bestaande linten van hun klederdracht borduurde. Op deze manier konden ze dat dan goed verwerken in een muts. Het is een groot patroon met een groot aantal verschillende linten om te borduren. Ik ben met het eerste lint nu een aardig eindje op weg. Samen met Jacqueline ben ik aan dit project begonnen. We houden elkaar op de hoogte van hoever we zijn en waar we zijn.

Besides the building of houses I started with an embroidery.
They call it "stitched ribbons from Marken" I hope this is a good translation for this. Marken is a peninsula near to Volendam (Noord Holland).
The story is that in yesteryear they made in Marken hats to costume and they use the ribbons of there costume. When they made an embroidery of it, it was easier to use it in the hats.
It is a big pattern, with many several ribbons to embroidery. The first ribbon is is almost ready. This project is something I do with a friend, Jacqueline. We maintain contact of how far we have.


Dit is een detail, dat ongeveer 4x wordt herhaald, en dat is dan één van de linten.

This is a detail, and will be repaet 4 times, and that will be one of the ribbons.

Ik zal jullie de komende maanden op de hoogte houden van mijn "bouw activiteiten" en hoe het met mijn borduurwerk gaat.Bedankt dat je langs kwam op mijn blog.

The coming months I will keep you informed about the "building activities"and about the embroidery.
Thank you for reading my blog.

Jacqueline